Blogs plaatsen uitbesteden is een slimme zet is voor ondernemers en SEO kantoren die zelf over geen of te weinig websites beschikken.

Als ondernemer ben je altijd bezig met het optimaliseren van je bedrijf en het behalen van de beste resultaten. Een belangrijk onderdeel daarvan is het creëren van content voor je website. Een goede manier om meer bezoekers naar je website te trekken is door het regelmatig plaatsen van blogs. Echter, het schrijven van blogs kost tijd en vaardigheden die niet iedere ondernemer heeft. Daarom kan het uitbesteden van het plaatsen van blogs een slimme zet zijn. In deze blog leggen we uit waarom.

Blogs plaatsen uitbesteden is tijd besparen

Het schrijven van goede blogs kost tijd, veel tijd. Als ondernemer heb je vaak al genoeg aan je hoofd en kan het schrijven van blogs er nog wel eens bij inschieten. Door het uitbesteden van het plaatsen van blogs hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Het scheelt je tijd die je weer kunt besteden aan andere belangrijke zaken binnen je bedrijf. Daarom kiezen veel bedrijven en SEO kantoren voor “Blogs plaatsen uitbesteden”.

Expertise en kennis

Het schrijven van goede blogs is een vak apart en vereist een bepaalde expertise en kennis. Een tekstschrijver heeft deze expertise en weet hoe ze de doelgroep kunnen aanspreken en welke informatie relevant is om te delen. Hieronder lees je meer over de expertise van tekstschrijvers bij het schrijven van blogs.

Doelgroepgericht schrijven

Een tekstschrijver weet hoe ze de doelgroep kunnen aanspreken en hoe ze de aandacht van de lezer kunnen vasthouden. Ze zijn op de hoogte van de interesses en behoeften van de doelgroep en weten deze te vertalen naar aansprekende content. Door het uitbesteden van het schrijven van blogs ben je verzekerd van content die aansluit bij de doelgroep en de tone-of-voice van jouw bedrijf.

Een tekstschrijver heeft ook kennis van zoekmachine optimalisatie (SEO) en weet hoe ze blogs kunnen optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Ze weten welke zoekwoorden relevant zijn en hoe deze op een natuurlijke manier in de tekst kunnen worden verwerkt. Door het optimaliseren van de blogs voor zoekmachines, wordt de vindbaarheid van je website vergroot en kan dit leiden tot meer verkeer naar je website.

Een tekstschrijver heeft ook creatieve vaardigheden en weet hoe ze een aansprekende tekst kunnen schrijven. Ze weten hoe ze de lezer kunnen verrassen en prikkelen, bijvoorbeeld door het gebruik van metaforen of humor. Door het uitbesteden van het schrijven van blogs ben je verzekerd van content die niet alleen informatief, maar ook creatief en aansprekend is.

Een tekstschrijver heeft ook kennis van de branche waarin jouw bedrijf actief is. Ze weten welke ontwikkelingen er spelen en welke trends relevant zijn. Hierdoor kunnen ze de blogs afstemmen op de interesses en behoeften van de doelgroep en aansluiten bij de actualiteit.  Een tekstschrijver heeft de expertise en kennis om goede blogs te schrijven die aansluiten bij de doelgroep en de tone-of-voice van jouw bedrijf. Ze hebben kennis van zoekmachine optimalisatie, zijn creatief en hebben kennis van de branche. Door het uitbesteden van het schrijven van blogs ben je verzekerd van kwalitatief hoogwaardige content die bijdraagt aan de vindbaarheid en reputatie van jouw bedrijf.

SEO optimalisatie

Het regelmatig plaatsen van blogs is niet alleen goed voor de lezers van je website, maar heeft ook een positief effect op de vindbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google. Het is daarom belangrijk om de blogs te optimaliseren voor zoekmachines, ook wel SEO optimalisatie genoemd. Hieronder lees je waarom SEO optimalisatie belangrijk is bij het plaatsen van blogs.

Door het optimaliseren van de blogs voor zoekmachines, zoals Google, wordt de vindbaarheid van je website vergroot. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten en daardoor meer verkeer naar je website. Het is daarbij belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken en deze op een natuurlijke manier in de tekst te verwerken.

Naast het gebruik van de juiste zoekwoorden, is het ook belangrijk om de meta-informatie van de blogs te optimaliseren. Dit zijn de titel, de beschrijving en de URL van de blog. Door deze informatie op de juiste manier te gebruiken, wordt het voor zoekmachines duidelijk waar de blog over gaat en kan deze beter worden gevonden in de zoekresultaten.

Bij SEO optimalisatie is het ook belangrijk om rekening te houden met de leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de blog. Zo moet de tekst makkelijk leesbaar zijn en geen taalfouten bevatten. Ook moet de tekst structuur hebben, met duidelijke kopjes en alinea’s. Dit zorgt niet alleen voor een betere vindbaarheid in zoekmachines, maar ook voor een betere gebruikerservaring voor de lezers van je blog.

Lange termijn effecten

SEO optimalisatie heeft niet alleen op de korte termijn effect, maar kan ook op de lange termijn bijdragen aan de vindbaarheid van je website. Door regelmatig kwalitatief hoogwaardige blogs te plaatsen die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, kan dit leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten en daardoor meer verkeer naar je website op de lange termijn.

Het optimaliseren van blogs voor zoekmachines is belangrijk voor een betere vindbaarheid van je website in zoekresultaten. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden, meta-informatie en aandacht voor leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid kan dit leiden tot meer verkeer naar je website en een betere gebruikerservaring. Op de lange termijn kan dit bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten en daardoor meer succes voor jouw bedrijf.

Kostenbesparend

Het uitbesteden van het plaatsen van blogs kan op de lange termijn kostenbesparend zijn. Het inhuren van een tekstschrijver kan in eerste instantie wellicht duur lijken, maar bedenk je wel dat zij de expertise hebben om snel en efficiënt blogs te schrijven. Als ondernemer kun je zelf veel tijd kwijt zijn aan het schrijven van blogs en deze tijd is kostbaar. Bovendien is het schrijven van goede blogs een vak apart, dus het kan zijn dat je zelf veel tijd kwijt bent aan het leren van deze vaardigheden. Door het uitbesteden van het plaatsen van blogs kun je je tijd efficiënter indelen en hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de content.

Blogs plaatsen uitbesteden

 

De prijzen voor het aanbesteden van je blogs

We hebben 2 verschillende mogelijkheden van blogs. Je kan werken met blogs op rootdomeinen of blogs op subdomeinen.

Kies één van onderstaande mogelijkheden:

Het plaatsen en schrijven van 10 blogs op 10 rootdomeinen = € 350 
Het plaatsen en schrijven van 20 blogs op 20 rootdomeinen = € 750 
Het plaatsen en schrijven van 30 blogs op  rootdomeinen = € 1000 

Enkele voorbeelden van blogs op rootdomeinen:

https://seobureau.be/blog/2023/03/23/een-personal-coach-moet-goed-gevonden-worden-in-google/
https://seobureau.be/blog/2023/03/03/hoe-sportweddenschappen-de-zichtbaarheid-van-uw-website-kunnen-vergroten/
https://www.gruwez.org/nl/tuinverlichting-kopen
https://www.architectgruwez.be/nl/een-nieuw-huis-deze-apparatuur-zou-je-moeten-hebben
https://verandabouw-vanham.be/page/sfeervolle-verlichting-voor-uw-buitenruimte/
https://www.interieurdecoratie-shops.nl/page/woning-beveiligen-met-een-draadloos-alarmsysteem/
https://www.sfeervol-wonen.be/page/kies-de-perfecte-sfeerverlichting-voor-je-overkapping/
https://www.sfeervol-wonen.be/page/een-bewakingscamera-voor-buiten-kopen/
https://alles-over-interieur.be/2023/03/16/richt-jouw-droomhuis-in/
https://www.duurzame-ledverlichting.nl/page/enkele-tips-voor-het-verlichten-van-uw-veranda/

De blogs kunnen ook éénmalig besteld worden

 

Blog abonnement

Het plaatsen en schrijven van 30 blogs op 10 rootdomeinen = € 300 (de blogs worden gemaakt over een periode van 3 maanden)
Het plaatsen en schrijven van 40 blogs op 20 rootdomeinen = € 400 (de blogs worden gemaakt over een periode van 3 maanden)
Het plaatsen en schrijven van 50 blogs op 20 rootdomeinen = € 500  (de blogs worden gemaakt over een periode van 3 maanden)

Enkele voorbeelden van blogs op subdomeinen:

https://bancs-de-pique-nique-en-bois.belgianliftpower.be/page/witte-picknicktafel
https://houten-meubelen.articlelift.com/page/picknicktafel-tweedehands
https://houten-tuinmeubelen.iring.be/page/picknicktafel-hout
https://bancs-de-pique-nique-en-bois.iring.be/page/picknicktafel-antwerpen
https://gezondheid.articlelift.com/page/opleiding-personal-trainer
https://hormoonfactor.desigual-webshop.be/page/personal-trainer-bruxelles
https://gezonde-voeding-tips.iring.be/page/vacature-personal-trainer

Conclusie

Blogs plaatsen uitbesteden is een slimme zet voor ondernemers die hun tijd efficiënt willen indelen en verzekerd willen zijn van professionele en hoogwaardige content. Door het uitbesteden van het plaatsen van blogs heb je meer tijd voor andere belangrijke taken binnen je bedrijf en hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de content. Bovendien kan het leiden tot een betere vindbaarheid van je website in zoekmachines, wat kan bijdragen aan meer verkeer naar je website en uiteindelijk meer succes voor jouw bedrijf.