Uitbesteden plaatsen blogs: hoe doe je dat?

Blogs zijn een essentieel onderdeel van een online marketingstrategie. Ze bieden waardevolle informatie aan de doelgroep en kunnen bijdragen aan de autoriteit van een bedrijf. Het schrijven en plaatsen van blogs vergt echter veel tijd en kennis. Daarom kan het uitbesteden van het plaatsen van blogs een goede oplossing zijn. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven wij u tips en tricks om het uitbesteden van het plaatsen van blogs succesvol te laten verlopen.

Waarom Uitbesteden plaatsen blogs?

Het uitbesteden van het plaatsen van blogs kan verschillende voordelen hebben. Ten eerste bespaart het tijd en energie. Het schrijven en plaatsen van blogs vergt veel tijd en kennis. Door het uit te besteden aan een expert, kan je je richten op andere belangrijke taken binnen je bedrijf.

Ten tweede kan een externe expert een frisse blik werpen op je content. Het kan zijn dat je bedrijf in een bepaalde richting denkt, terwijl een expert met nieuwe ideeën kan komen. Ook kan een expert helpen om je content te optimaliseren voor zoekmachines en daarmee je online zichtbaarheid te vergroten.

Ten derde kan het uitbesteden van het plaatsen van blogs kosten besparen. Het kan goedkoper zijn om een expert in te huren voor een aantal uur per week dan om een fulltime medewerker in dienst te nemen. Bovendien betaal je alleen voor het werk dat daadwerkelijk wordt gedaan, terwijl een fulltime medewerker ook betaald moet worden wanneer er geen werk is.

Hoe vind je een geschikte expert?

Wanneer je een geschikte expert hebt gevonden, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

 1. Specialisatie: kies een expert die gespecialiseerd is in jouw branche en/of jouw type blogs. Iemand die bekend is met jouw specifieke onderwerp zal de content beter kunnen begrijpen en daardoor ook beter kunnen schrijven.
 2. Referenties: vraag om referenties en bekijk eerder werk van de expert. Op deze manier krijg je een goed beeld van de kwaliteit van het werk en de ervaring van de expert.
 3. Communicatie: is de expert goed bereikbaar en reageert hij/zij snel op vragen? Een goede communicatie tussen jou en de expert is belangrijk om de samenwerking soepel te laten verlopen.
 4. Tarieven: bespreek van tevoren de tarieven en maak afspraken over de betaling. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.
 5. Flexibiliteit: bespreek de flexibiliteit van de expert. Kan hij/zij snel inspringen bij dringende verzoeken? Is de expert bereid om mee te denken over de inhoud van de blogs?
 6. Kwaliteit: vraag om voorbeelden van eerder werk en bekijk of de kwaliteit voldoet aan jouw verwachtingen.

Uitbesteden plaatsen blogs

Tips voor een succesvolle samenwerking

Wanneer je een geschikte expert hebt gevonden en aan de slag gaat met het uitbesteden van het plaatsen van blogs, zijn er een aantal tips die kunnen bijdragen aan een succesvolle samenwerking:

 1. Maak duidelijke afspraken over de planning en de inhoud van de blogs.
 2. Bespreek de doelstellingen van de blogs en hoe deze bijdragen aan de online marketingstrategie van jouw bedrijf.
 3. Communiceer regelmatig met de expert en geef feedback op het werk.
 4. Monitor de resultaten van de blogs en bespreek deze met de expert. Pas indien nodig de strategie aan.
 5. Zorg voor een goede briefing bij het begin van de samenwerking. Geef aan wat de doelgroep is en welke tone of voice er gebruikt moet worden.
 6. Zorg voor een duidelijke deadline. Op deze manier weet de expert wat er van hem of haar verwacht wordt en kan hij of zij hier rekening mee houden.

 

Het uitbesteden van het plaatsen van blogs kan een goede oplossing zijn wanneer je weinig tijd of kennis hebt op dit gebied. Door het uit te besteden aan een expert, bespaar je tijd en energie en kan je je richten op andere belangrijke taken binnen je bedrijf. Let bij het kiezen van een expert op de specialisatie, referenties, communicatie, tarieven, flexibiliteit en kwaliteit. Zorg voor een succesvolle samenwerking door duidelijke afspraken te maken, regelmatig te communiceren en te monitoren.

Uitbesteden plaatsen blogs

Waarom blogs plaatsen op relevante websites uitbesteden?

Het uitbesteden van het plaatsen van blogs op relevante websites heeft verschillende voordelen:

 1. Tijd besparen: Door het uitbesteden van het plaatsen van blogs op relevante websites, kan je tijd besparen die je anders zou besteden aan het zoeken naar geschikte websites en het plaatsen van de blogs.
 2. Verhoogde autoriteit: Door blogs te plaatsen op relevante websites met een goede reputatie en autoriteit, kan je de autoriteit van jouw eigen website verhogen. Dit kan helpen om jouw website hoger te laten ranken in zoekmachines en zo meer verkeer naar jouw website te genereren.
 3. Betere content: Als je het plaatsen van blogs op relevante websites uitbesteedt, kan je samenwerken met professionele schrijvers die ervaring hebben in het creëren van inhoud die geschikt is voor jouw doelgroep. Hierdoor kan je de kwaliteit van de content die wordt geplaatst verbeteren.
 4. Meer exposure: Door jouw blogs op relevante websites te plaatsen, kan je een groter publiek bereiken dan alleen via jouw eigen website. Hierdoor kan je meer exposure genereren voor jouw merk en meer potentiële klanten aantrekken.
 5. Lagere kosten: Als je het plaatsen van blogs op relevante websites uitbesteedt, hoef je geen eigen team van schrijvers en marketeers in dienst te hebben. Hierdoor kan je kosten besparen en toch profiteren van de voordelen van blogmarketing.